mapwise

Groene straatprofielen 

De combinatie tussen een functioneel straatprofiel met volwassen niet vrij uitgroeiende bomen is moeilijk te realiseren. Veelal is de straat te smal voor grote bomen, is er te weinig groeiruimte of is een slecht eindbeeld vastgelegd. In deze kaart vind je enkele goed ontwikkelde straatprofielen in binnen- en buitenland als inspiratie. Door ze op kaart weer te geven kan je eventueel roadtrippen. 

Bodemmonitoring straatbomen (DUST & Plantbeschikbaar water) 

Het Urban Forestry Lab onderzoekt de standplaats van straatbomen van Roeselare – Lichtervelde – Torhout om een uitspraak te doen over de bodemkwaliteit. We doen dit via onze interne onderzoeksprojecten DUST en plantbeschikbaar water). Gezien meerdere personen en studenten werken aan dit thema is het visueel weergeven van de bomen op kaart waardevol. 

Bodemverdichtingskaarten 

Bodemverdichtingskaarten zijn interpolatiekaarten waarbij gegevens van komende uit de penetrologger grafische verwerkt worden tot een graduele kaart. De penetrologger is een instrument om de bodemverdichting te meten en deze op te slaan (loggen) in combinatie met GPS. Op deze manier is het visueel duidelijker om de bodemverdichting te bekijken.