ontdek bomenplannen

VIVES werkt sinds 2012 bomenplannen uit voor steden  en gemeenten. Door maatwerk af te leveren heeft de gemeente of stad een kader om het toekomstige beleid en visie verder uit te werken. Bekijk hieronder de webinar rond bomenplannen. 

De essentie van het verhaal van onze bomenplannen is dat we een toegevoegde waarde willen creëren aan de stedelijke bomen. Dit doen we door duurzaamheid en functionaliteit als de kern te verweven in het beheer en beleid van onze bomenplannen. Voor ons zijn duurzaamheid en functionaliteit geen holle woorden maar we hebben deze invulling gegeven waarop we een stad of gemeente objectief, via kwantitatieve data, kunnen screenen. 

De grote lijnen van onze bomenplannen zijn: 
INVENTARISATIE 
ANALYSE 
VISIE 
BELEID 
PLANMATIG BEHEER 

Jaarlijks werken we 1 bomenplan uit met onze studenten.  Deze betalende dienstverlening is er omwille van de meerwaarde voor het onderwijs, student en werkveld. Op deze manier kunnen we sneller in Vlaanderen tot een kwalitatief stedelijk bos komen. 

Onze bomenplannen zijn uniek omdat we bijzondere aandacht besteden aan de ruimtelijke ordening van de stad of gemeente. Straatbomen kan je niet los zien van de ruimtelijke infrastructuur. We analyseren dus ten gronde dit aspect en enten onze visie hierop. 

Dit zorgt voor een grote interne gedragenheid van het plan en bevordert de implementatie in de praktijk. 

Wens je een bomenplan voor jouw stad of gemeente, dan kan dit via onze dienstverlening door contact op te nemen met bregt.roobroeck@vives.be of check de brochure op de downloadpagina.