postgraduaat tree manager

Wij bereiden je voor op zowel
het European Tree
Technician (ETT),
boomtechnisch raadgever,
als het
VETcert examen. 

Inverde en Vives bundelen, elk vanuit hun eigen specialiteiten, de krachten in deze unieke opleiding. Omwille van de stedelijke benadering gaat het postgraduaat verder dan de vereisten voor het ETT en het VETcert certificaat. Deze laatste is de specialisatie omtrent veteraanbomen. Je leert er namelijk alles wat je nodig hebt voor een planmatig boombeheer. En dat is meer dan wat je strikt gezien nodig hebt voor het behalen van deze certificaten. 

Bijkomende informatie over de Tree Manager opleiding wordt in de filmpjes hieronder gegeven door Bregt Roobroeck (VIVES) en Tom Joye (Inverde), coördinatoren van deze opleiding. Ze vertellen alles over onder andere het doel van de opleiding, kostprijs en de locaties waar de lessen doorgaan. 

Wat is een Tree manager?

Sinds september 2020 organiseren VIVES en Inverde de opleiding Treemanager. De opleiding heeft de grote doelstellingen: 

Hoe ziet de inhoud van de opleiding eruit?

De inhoud is gestructureerd in 9 vakken met hier en daar enkele onderverdelingen. Wat de inhoud per vak is, zie je hier: 

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Uiteraard wil je weten of de opleiding iets is voor jou. Ben je boomverzorger, leidend ambtenaar, groendeskundige… dan ben je aan het juiste adres: 

Hoeveel tijd vergt de opleiding?

We hebben allemaal weinig tijd door werk, gezin, nevenactiviteiten… Een realistische inschatting van de werkbelasting van de opleiding is daarom cruciaal om de haalbaarheid in te schatten: 

Wat zijn de meeste gestelde vragen?

We kennen ze allemaal, de FAQ (Frequently Asked Questions) of beter gezegd: de belangrijkste vragen: waar gaat de opleiding door? Kan ik een KMO-portefeuille aanvragen?… Een antwoord op de 12 meest gestelde vragen: 

Nog vragen of nog meer weten? bregt.roobroeck@vives.be