workshop drones

fly, tree, tech experience

Doel: je bewust maken van wat dronetechnologie en boombeheer kan betekenen voor de veiligheid van bomen. 

Beschrijving: Een kennismaking rond dronevliegen waarbij je leert vliegen met speelgoed drones. Je ziet ook beknopt wat wel kan en niet mag volgens de wetgeving. In een laatste deel leer je de mogelijkheden van het integreren van dronetechnologie in boominspectie kennen. Dit illustreren we met real life videomateriaal.  

Tijdsduur: 1u 

Voor wie: scholieren van 13-15 jaar 

Ideaal voor:  leerkrachten/opvoeders die kinderen willen aantonen wat een job van de toekomst kan zijn (multidisciplinair, sectoroverschrijdend en integratie van nieuwe technlogie), geconcretiseerd in een boominspecteur die dronepiloot is. 

Praktisch: indoor (klaslokaal), enkel voor klasgroep (>15 personen) 

Kost: gratis 

fly, tree, tech advanced experience 

Doel: je bewust maken en ervaren van wat dronetechnologie en boombeheer kan betekenen voor de veiligheid van bomen 

Beschrijving: hier gaan we verder dan een kennismaking met de technologie.  Naast het leren vliegen met geavanceerde speelgoedrones (DJI mavic mini 2) zie je in detail wat wel en wat niet mag volgens de wetgeving. Je leert maw veilig en verantwoord vliegen. In het laatste deel van het indoor gedeelte leert de deelnemer de mogelijkheden rond remote sensing van dronetechnologie in boominspectie kennen. Het outdoor gedeelte toont een boominspectie via een drone en toont wat de voor- en nadelen zijn. Via het gebruik van de First Person View (FPV)bril ervaar je de inspectie zoals het moet. 

Tijdsduur: 4u

Voor wie: scholieren van 13-18 jaar 

Ideaal voor:  leerkrachten/opvoeders die kinderen willen aantonen wat een job van de toekomst kan zijn (multidisciplinair, sectoroverschrijdend en integratie van nieuwe technlogie), geconcretiseerd in een boominspecteur die dronepiloot is. 

Praktisch: indoor (klaslokaal) en outdoor, enkel voor klasgroep (max. 15 personen). Grotere groepen worden eventueel opgesplitst.

Kost: 15 euro per deelnemer 

STEM experience

Doel: je bewust maken en ervaren van wat dronetechnologie en boombeheer kan betekenen voor boombeheer en bossen. 

Beschrijving: dit is de fly & tech more experience aangevuld met een remote sensing gedeelte. In dit laatste leer je de techniek van dronemapping (geo stictching) voor het maken van orthofoto’s en de beeldverwerking van infraroodbeelden (multispectrale beelden) voor conditiebepaling van bomen. 

Tijdsduur: volledige dag (6,5u)

Voor wie: speciaal ontwikkeld voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) onderwijs voor de laatste graad.  . 

Ideaal voor: leerkrachten/opvoeders die scholieren van de laatste graad een toepassing willen geven rond willen aantonen wat een job van de toekomst kan zijn (multidisciplinair, sectoroverschrijdend en integratie van nieuwe technologie), geconcretiseerd in een boominspecteur die dronepiloot is. 

Praktisch: indoor (klaslokaal) en outdoor op locatie (rond Roeselare) en altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Eenkel voor klasgroep (max. 15 personen). Grotere groepen worden eventueel opgesplitst. 

Kostnog te bepalen 

Professional experience

Doel: aantonen wat de meerwaarde kan zijn van een drone tijdens boominspectie voor de professional.

Beschrijving: Je leert de mogelijkheden kennen van het gebruiken van een drone als aanvullende tool tijdens een (klimmende) inspectie. Uiteraard bespreken we de voor- en nadelen en leer je vliegen met de DJI mavic mini 2 en ervaar je het inspecteren via de First Person View (FPV) technologie. Verder zie je in detail wat wel en wat niet mag volgens de wetgeving. Je leert maw veilig en verantwoord vliegen. 

Tijdsduur: volledige dag (6,5u)

Voor wie: boomverzorgers, ETT’s, ETW’s, groendeskundigen, openbaar groendiensten… 

Praktisch: indoor (klaslokaal) en outdoor op locatie (park) en altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Kostnog te bepalen